04.11.22 

ImageДва КАМАЗи овочів та фруктів передали працівникам ХДАВП громади з Черкаської області

Городину зібрали мешканці Новодмитрівської, Великохутірської та Драбівської територіальних громад. 

 

"Це була ініціатива генерального директора заводу Олександра Кривоконя. Він направив листа з відповідним проханням до голови Золотоніської районної військової адміністрації Ірини Тернової, а я, як радник директора, звернувся через соцмережі до голів кількох громад і старост сіл з проханням допомогти. Керівники трьох громад швидко відгукнулись і організували збір овочів та фруктів для працівників і ветеранів заводу та реабілітаційного центру, в якому лікуються наші воїни", - повідомив Віктор Козоріз.

Плоди збирали у багатьох селах Золотоніського району на Черкащині. Картоплею, морквою, цибулею, столовим буряком, капустою, яблуками загрузили два заводські КАМАЗи. Загалом відправлено до Харкова близько 20 тонн такої сільськогосподарської продукції. Городину вже розподілили між працівниками авіазаводу.

"Найбільше я була рада картоплі. А морква десь по пів кілограма кожна. Така велика, що я й одразу розгубилася, як я її зможу використати", - зізнається одна із працівниць підприємства, яка мешкає у гуртожитку ХДАВП. 

Люди дуже радіють такій допомозі і щиро вдячні громадам, які поділилися плодами своєї нелегкої праці. 

Image"Придбати все те добро і створити бодай невеликі запаси на зиму не всім по кишені у воєнний час, - каже Віктор Козоріз. - Сьогодні після повітряної тривоги спеціально відвідав деякі ринки і супермаркети й переконався, що цьогорічні овочі і фрукти містянам коштуватимуть не дешево".

Висловлюємо щиру вдячність за допомогу голові Золотоніської районної військової адміністрації Ірині Терновій, першому заступнику голови Новодмитрівська територіальна громада Людмилі Литвиненко, голові Драбівська селищна рада Світлані Орел та секретарю Олександру Мірошнику, старостам сіл Драбівці і Скориківка Наталії Таран і Тетяні Скорик, в. о. голови Великохутірської сільської громади Надії Грицаченко та усім іншим прекрасним жителям цих чудових населених пунктів!

На знак вдячності директор департаменту ЖКГ Харківського авіапідприємства Дмитро Іванов вручив представникам громад книги про історію заводу та пам'ятні сувеніри, а вони залишили свої побажання харків'янам на державному прапорі: «Разом до перемоги! Перемога буде за нами! Все буде Україна!». Віримо, що з такими неймовірними людьми Україна обов’язково переможе!