20.09.23 

ImageМи продовжимо свою славетну історію, ми повернемо собі крила!,- О.Кривоконь 

З нагоди 97-ї річниці Харківського авіазаводу (ХДАВП) весь колектив відзначено Подяками та подарунками. 

Авіабудівники зібралися, аби привітати одне одного з днем народженням ХАЗу попри повномасштабну війну і нові обстріли Харкова. 

Завод зазнав величезних матеріальних втрат від вторгнення росіян, але про припинення його існування не йдеться. Щоразу після бомбувань працівники виходять впорядковувати територію, розбирати завали, закривати понівеченні приміщення для зимівлі. 

- За час цієї війни ми показали, що здатні гідно протистояти російським загарбникам, захищати те, що ми любимо, і не лише виживати у складних умовах, але й працювати і відновлювати виробництво, а також підтримувати одне одного, - заявив на зустрічі генеральний директор ХДАВП Олександр Кривоконь. - Я, як керівник, і наш колектив будемо робити все, щоб Харківський авіазавод існував, функціонував і продовжував свою славетну історію.

ImageУсі заводчани, які працювали у період війни, нагороджені Подяками і подарунками від гендиректора і незалежної профспілки Харківського авіапідприємства.

-Висловлюємо щиру вдячність за вашу сумлінну працю і вірність Харківському авіазаводу (ХДАВП). Завдяки вашим зусиллям вдалося зупинити ворога, зберегти наше підприємство та відновити виробничий процес навіть у ці складні часи. Ваша робота – це неоціненний внесок у наближення нашої перемоги. Лише з вашою допомогою ми повернемо собі крила!, - зазначено у Подяках.

Варто сказати, що з початком російського вторгнення ХАЗівці не розгубилися, а у перші ж дні організували оборону злітно-посадкової смуги, узгоджуючи свої дії з військовими. Оборонні споруди не дозволили росіянам висадити на летовищі авіазаводу десант і використати його, як плацдарм для подальшого захоплення Харкова. 

Гендиректор авіапідприємства Олександр Кривоконь та енергетик Геннадій Стрюков Указом Президента України "за зразкове виконання обов'язків під час воєнного стану" були нагороджені орденами "За мужність" ІІІ ступеня. 

Волонтер і директор стадіону ХДАВП Микола Овчаренко отримав нагрудний знак «За сприяння війську» від самого Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

11 працівників авіазаводу відзначені пам’ятними медалями «За оборону міста-героя Харків», видані керівником оборони Харкова, бригадним генералом юстиції Сергієм Мельником.

Крім цього, сьогодні понад 20 працівників авіапідприємства в лавах ЗСУ боронять Україну від російських загарбників на фронті 

Не втрачаємо надії на відродження ХАЗу і українського авіабудування!

Фото: Віктор Мазуренко

Джерело ХДАВП