04.11.22 

ImageІменами загиблих героїв-вертолітників Олександра Григор’єва та Олександра Мариняка назвали вулиці у Бродах

У Бродах, що на Львівщині, з’явились вулиці названі на честь вертолітників, які загинули на Київщині. Вулиця Храпая стала вулицею Героя України полковника Олександра Мариняка, а вулиця Короленка — вулицею Героя України полковника Олександра Григор’єва.

Полковник Олександр Григор’єв на позивний "Шумахер" у свої 39 був одним із найдосвідченіших вертолітників. Пройшов шлях від льотчика-штурмана до начальника служби безпеки польотів бригади. Неодноразово брав участь у миротворчих місіях. А починаючи з 2014-го регулярно виконував завдання на Донбасі. "Шумахер" загинув 28 лютого 2022 року під час бойового вильоту біля селища Макарів, що під Києвом. В Олександра залишилися дружина й син. 

ImageВертоліт Олександра Мариняка був збитий біля Києва під час бойового вильоту. Саме він торік на параді до Дня Незалежності вів за собою ланку Мі-24 над Хрещатиком. Олександр брав участь у миротворчих операціях у Конго та Ліберії. З 2014 року виконував завдання у районі проведення АТО/ООС. Восени 2021-го звільнився з лав ЗС України та влаштувався в авіацію Національної поліції України. Після російського широкомасштабного вторгнення в Україну повернувся до бригади й знову сів за штурвал Мі-24.