10.11.22 

ImageПК "Південь" знищує переважну кількість ворожих дронів в зоні своєї відповідальності

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат в ефірі Телемарафону "Єдині новини".

— Ворог побачив, що ефекту від поодиноких ударів у них небагато. Вони розуміють, що невелика кількість випущених крилатих ракет або дронів Shahed буде обов’язково знищена нашими підрозділами ППО, — додав він. — Тож тепер росіяни намагаються завдавати масовані удари. Для таких ударів, як 10 жовтня, ворог кілька місяців накопичував свої засоби. Впродовж місяця ми фіксували одночасне застосування двадцяти і більше дронів-камікадзе, які злітали з різних напрямків. В основному це південь країни: Херсонська і Запорізька області та Крим. Їм протистояло повітряне командування «Південь», знищуючи переважну кількість в зоні своєї відповідальності. Для цього застосовується авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, стрілецька зброя.

Також Юрій Ігнат зазначив, що хоча цієї ночі росіяни не завдавали ударів з повітря, вони не полишають намірів руйнувати нашу критичну інфраструктуру.

— Зараз, ймовірно, ще не доставили нову партію дронів "Shahed", росіяни ще не намалювали свій напис «Герань 2» на борти. Також можливо, що росіяни притримують їх для якихось інших цілей, — додав він.

Джерело armyinform