11.11.22 

ImageРизький аеропорт приєднався до ініціативи щодо гендерної рівності "25by2025" Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), яка має на меті збільшити представництво жінок на вищих посадах в авіаційній галузі на 25% до 2025 року.

Зобов’язання було підписано від імені аеропорту на конференції IATA «Крила змін» у Стамбулі Лайла Одіня, голова правління аеропорту.

"Підписуючи зобов’язання IATA щодо гендерної рівності, ми ще раз підтверджуємо, що відкритість до різноманітності, різні думки, шаноблива та професійна співпраця є однією з основних цінностей Ризького аеропорту. Ми разом з міжнародним авіаційним співтовариством просуваємо гендерну рівність у галузі». , тому що ми віримо, що хороший роботодавець – це той, хто бачить і цінує працівників як людей і професіоналів, а не їхню стать чи вік", – каже Лайла Одіня.

Історично, беручи до уваги велику кількість технічних професій і кількість професій, де є вимоги до високої фізичної витривалості, в авіаційній промисловості була більша частка чоловіків. Проте третина всіх співробітників Ризького аеропорту - жінки, а на посадах правління, директорів, заступників директорів компанії частка жінок становить 38%.

Добровільна ініціатива IATA щодо гендерної рівності "25by2025" була запущена з метою підвищення обізнаності про необхідність покращення представництва жінок в авіаційній галузі та створення можливостей для розвитку всіх талантів, незалежно від статі.