14.11.22 

ImageЖурналісти Радіо Свобода показали, як виглядає після визволення знищений аеропорт "Херсон" у Чорнобаївці.

Журналісти побачили вщент зруйнований термінал та залишки російської техніки, пише "Радіо Свобода".

Варто нагадати, що що у 2021 році аеропорт Херсон потрапив у програму Президента з розвитку інфраструктури та одним із перших аеропортів отримав фінансування.

Наприкінці серпня 2021 року розпочалися роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги. По закінченні реконструкції довжина смуги мала становити 2600 метрів, а ширина 45 метрів + по 7,5 метрів, укріплених збоку (60 метрів). Аеропорт мав отримати можливість приймати повітряні судна з категорію 4D. Також розпочалися роботи з встановлення нової світлосигнальної системи.

На 2022 рік було передбачено низку інфраструктурних проектів: встановлення нової огорожі по периметру льотного поля, яка відповідатиме всім стандартам ІКАО, встановлення нової системи точного заходу на посадку ILS з 03 та 21 курсів, завершення робіт із встановлення навігаційної системи DVOR\DME, реконструкція другого поверху терміналу.

Аеропорт "Херсон" після реконструкції планував зустріти перший авіарейс в березні 2022 року.

Після початку окупації ворог розмістив на аеродромі "Чорнобаївка" свою техніку та авіацію. Збройні сили України неодноразово завдавали по ним ударів, розгромили штаб 20-ї мотострілецької дивізії росіян.