14.11.22 

Image"Авіалінії Антонова" активно літає по всьому світу, виконуючи надскладні перевезення. А база авіакомпанії розташована у німецькому Лейпцигу.

Росіяни геть зруйнували аеродром у Гостомелі, там знищили найбільший літак у світі "Мрію", серйозно пошкодили два літаки-велети – "Руслан" та "Антей" і ще кілька менших суден.

Журналісти потрапили на базу "Антонова" у німецькому Лейпцигу. Кореспондент розповів, що до цього часу туди ще не потрапляло ні українське ТБ, ні зарубіжне, пише УНІАН.

"База Антонова в аеропорту Лейпцига така велика, що туди ліпше їхати автобусом. Зараз там чотири "Руслани", одне судно з назвою Херсона", - розповів журналіст.

Чи не найбільша цінність бази "Антонова" - лабораторія, де тестують все обладнання "Руслана". Інженери "Антонова" ледь не з вогню витягли це обладнання, коли росіяни нищили аеродром у Гостомелі. 

Цю базу у Лепцигу почали будувати у 2019 році. Тепер Лейпциг - головний філіал "Антонова". Робота там не вщухає і вночі. Працівники зізнаються, що їм усім дуже хочеться прилетіти додому - хоч до зруйнованого, але такого рідного Гостомеля.