13.12.22 

ImageФонд "Повернись живим" забезпечив новостворений зенітний ракетний полк засобами зв’язку, комп’ютерною технікою та іншими речами, необхідними для роботи.

"Новостворений зенітний ракетний полк Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces отримав допомогу на 2 036 758,12 гривні.

Команда "Повернись живим" робить все можливе, аби захисники повітряного простору України були ефективнішими на полі бою та збивали ще більше російських літаків, гелікоптерів, безпілотників та навіть ракет 

Для цього наші фахівці закрили всі потреби штабу та командних пунктів рівня полку, дивізіону та батареї частини у моніторах, засобах живлення, зв?язку, IP-телефонії й т.д. деться про:

— 60 IP-телефонів для налагодження внутрішнього зв?язку полку;

— 34 ноутбуки та 2 комп?ютери для організації робочих місць воїнів ППО;

— 7 великих та 12 менших екранів для зручності моніторингу повітряної обстановки;

— 32 маршрутизатори, 16 комутаторів та 28 точок доступу;

— 17 планшетів для моніторингу обстановки у будь-якому місці;

— 5 потужних дизельних та 10 інверторних генераторів, які в купі з 15 місткими акумуляторами та 16 ДБЖ допоможуть зенітникам організувати систему резервного живлення в полку та його підрозділах.

— 4 кабелі програмування рацій

– 12 принтерів

Чому саме це обладнання 

Команда Фонду вкладається у цифровізацію та модернізацію пунктів управління ППО не вперше. Ще у 2021 році наші фахівці реалізували схожий проєкт у зенітних ракетних полках Сухопутних військ і результат, який показали ці підрозділи після початку повномасштабного вторгнення, приголомшив навіть нас. Якісно і правильно обладнаний пункт управління на всіх ланках підрозділу дозволяє по-новому розкрити потенціал техніки, яке українська армія має на озброєнні, а ще — створити комфортне робоче місце для тих, хто захищає наше небо.

Це відбивається на швидкості виявлення та знищення цілей, себто авіації окупантів. А значить — рятує життя українських захисників та всіх нас.

І ми дякуємо кожному, хто довіряє команді Фонду й підтримує наші проєкти фінансово. Ви теж можете приєднатися до цієї справи — реквізити за посиланням  https://savelife.in.ua/donate/"

Фонд «Повернись живим»