23.12.22 

ImageУкраїнський уряд припинив дію угоди про повітряне сполучення з Білорусією.

Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

Припинено дію Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про повітряне сполучення, вчиненої в м. Мінську 17.07.1995.

Дипломатичні відносини між Україною та Білорусією були встановлені у 1991 році. У 1995 році Україна та Білорусь, як учасники Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, домовилися про встановлення повітряного сполучення один з одним, а також за межами своїх територій.

Також припинено дію Угоди між Урядом України та Кабінетом Міністрів Республіки Білорусь про взаємні поставки у 1995 році озброєння, військової техніки, інших матеріальних засобів та надання послуг для потреб оборони та безпеки, вчиненої 16.12.1994; Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про додаткові заходи довіри і безпеки, вчиненої 16.04.2001; Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про проведення спільних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт в галузі озброєння і військової техніки, вчиненої 18.10.2005, та Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про взаємну охорону прав на результати інтелектуальної діяльності, що створені та надані в ході двостороннього військово- технічного співробітництва, вчиненої 18.10.2005.

Раніш повідомлялось, що Греція закрила свій повітряний простір для польотів з Білорусі та заборонила польоти до неї.

Джерело Подробиці