10.01.23 

ImageКомандир однієї з бригад авіації Повітряних Сил Збройних Сил України вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня родині загиблого захисника-вертолітника Олексія Миргородського.

Екіпаж Мі-8 під командуванням підполковника Миргородського, начальника штабу вертолітної ескадрильї, одним із перших у Повітряних Силах почав виконувати бойові завдання зі знищення техніки та живої сили противника.

Від початку збройної агресії рф екіпаж успішно виконав майже 30 бойових вильотів, результатом яких стало знищення сотень окупантів і десятків одиниць ворожої броньованої техніки на Харківщині, Луганщині та Донеччині.

Саме екіпаж льотчика 3 класу Миргородського спільно з піхотою вибили російських загарбників із висоти 213 на Харківщині та взяли під контроль низку населених пунктів. Окрім того, зупинили прорив ворожих військ у районі Золотарівки на Луганщині.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олексій Миргородський був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Високу військову відзнаку передали сім’ї загиблого захисника.

Image— Олексій на високому професійному рівні виконував посадові обов’язки, постійно розвивався та вдосконалювався як льотчик, мав високий авторитет серед колег. Був справедливою, чесною та товариською людиною, а також добрим і порядним командиром, — зазначив командир авіаційної бригади. — Він назавжди залишиться в літописі нашої військової частини як Герой, який одним із перших став на захист рідної землі.

— Ми завжди пишатимемося Олексієм як чоловіком і батьком, він для нас залишиться Героєм назавжди, — сказала вдова захисника Юлія, яка отримала орден разом із семирічним сином Назарієм.

Юлія — також військовослужбовець, вона проходить службу в метеорологічній службі авіабригади. У жінки двоє дітей — син та маленька донечка.

Джерело armyinform