12.01.23 

ImageНа підготовку документів для будівництва аеропорту в Кропивницькому заплатять 22,4 млн грн

Комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Кропивницький" за результатом тендера 19 грудня 2022 року уклало з ТОВ "Інжинірингова компанія "Автомагістраль" угоду про розробку проєктної документації загальною вартістю 22 млн 415 тис. грн (з яких 3,7 млн грн ПДВ).

Про це йдеться в системі Prozorro .

Згідно з угодою, підрядник має виконати техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) за об’єктом "Реконструкція аеродромного комплексу міжнародного аеропорту "Кропивницький"». Це набір технічних, інженерно-геологічних досліджень та експертиз, які передують безпосередньо будівництву аеропорту. Зокрема, йдеться про техобстеження наявних будівель, топографічну зйомку на площі 450 га, буріння свердловин. Загалом підрядник має виконати техдокументацію по будівництву аеровокзального комплексу пропускною здатністю 100 пасажирів на годину та обслуговування вантажів 100 тонн на годину.

На тендер прийшло два підприємства: ТОВ "Держпроект" з Одеси, цінова пропозиція якого склала 22,5 млн грн та київське ТОВ "Інжинірингова компанія "!Автомагістраль" з дешевшою ціною 22,4 млн грн, яке стало переможцем. Власницею "ІК Автомагістраль" є Ольга Вікторівна Сахань, яка також володіє проєктною компанією "Аркон" та однойменною інжиніринговою компанією. Фірма-переможець, активний учасник публічних закупівель, отримало 251 договір на 247 млн грн.

Нагадаємо, що про будівництво аеропорту в Кропивницькому говорять останні як мінімум десять років, при різних владах обговорювалась можливість добудови злітної полоси та власне повноцінного аеропорту. Наразі функціонує одна злітна полоса, яка експлуатується приватною компанією "Урга" та Льотною академією.

У вересні 2021 року Кіровоградська облрада створила КП «Міжнародний аеропорт «Кропивницький» та звернулася до Кабміну з проханням включити Кропивницький до Держцільової програми розвитку аеропортів. 

Джерело Наші гроші