27.01.23 

ImageДержспецзв’язку спільно з Генштабом та Мінцифри сформують перші у світі ударні роти безпілотників у межах проєкту "Армія дронів".

Таке рішення було ухвалене на Ставці Головнокомандувач Генштабу ЗСУ генерала Валерія Залужного, і спільними зусиллями ми вже розпочали цю роботу.

При Мінцифри створено Координаційний штаб, до якого належать усі ключові міністерства і служби, які задіяні у реалізації нової ініціативи. Його робота буде спрямована не лише на створення бойових безпілотних формувань, а й на запровадження реформ та збільшення виробництва дронів.

Також уже відібрано професійних бійців, які очолять ударні роти української армії майбутнього, в якій воюватимуть машини, а не люди. Кожна рота отримає дрони та боєприпаси до них, Starlink для забезпечення безперебійного зв’язку та інше обладнання, яке допоможе боротися з окупантами у гарячих точках.

 Долучитися до створення української Армії дронів може кожен, хто бажає допомогти нашим військовим. Ви можете задонатити кошти, на які в межах спільного проєкту Генштабу, Держспецзв'язку та платформи UNITED24 ми продовжимо закуповувати безпілотники для наших збройних сил, або задронатити вже придбаний дрон. Як це зробити, читайте на сайті :

https://u24.gov.ua/uk/dronation

або на головному екрані застосунку Ді