28.02.23 

ImageУправління цивільної авіації Молдови 27 лютого підтвердило, що авіакомпанія Wizz Air готується призупинити всі рейси до Молдови та з неї з 14 березня. 

У відомстві зазначили, що отримали сповіщення від лоукостера. В органі розповіли, що компанія вирішила призупинити рейси через стурбованість ситуацією з безпекою молдавського повітряного простору. 

При цьому відомство наголосило, що підтримує постійний зв'язок з міністерством інфраструктури та повідомляє всі авіакомпанії, що працюють у Молдові, про рішення, що приймаються для забезпечення належного рівня авіаційної безпеки та захисту. 

Крім того, у відомстві  зазначили, що рішення Wizz Air стало несподіваним, враховуючи, що молдавська влада тільки схвалила літній розклад рейсів лоукостера, поданий ним 14 лютого. У відомстві додали, що затвердили запит Wizz Air, оскільки польоти у національному повітряному просторі є безпечними. 

Нагадаємо, що раніше 27 лютого WizzAir повідомив, що з 14 березня призупинить польоти з і до Кишинева. У заяві компанія уточнила, що ухвалила це рішення у зв'язку з небезпечністю повітряного простору над Молдовою.

Джерело newsmaker