09.03.23 

ImageВипробування під тиском літака Іл-76 на заводі "Авіастар" в Ульяновську (рф) вийшло невдалим.Одна людина загинула, кілька поранених.

Новостворені літаки проходять стрес-тестування під час виробництва на зміни тиску. У росії такий тест мав смертельні наслідки.

У авіабудівному консорціумі ОАК російським ЗМІ повідомили, що на авіазаводі «Авіастар» в Ульяновську сталася смертельна аварія. "Під час випробувань сегмента фюзеляжу у виробництві стався трагічний випадок.Кілька співробітників підприємства отримали поранення, один співробітник загинув. Розпочато розслідування" , – повідомили в ОАК.

Літак, що будувався, – Іл-76 військового варіанту МД-90А.Як повідомляє ОАК, аварія сталася під час випробування надлишковим тиском, під час якого перевірялася герметичність секції фюзеляжу. Деякі ЗМІ повідомили про вибух. Що саме сталося, поки не зрозуміло.

За інформацією Aerotelegraph  три роки тому подібний інцидент стався в Boeing , але ніхто не постраждав. У статичних випробуваннях  прототипу 777X вантажні двері не витримали навантажень. Їх виштовхнуло з фюзеляжу з гучним ударом. Це тимчасово сповільнило роботу програми 777X.

ОАК повідомляла про збільшення виробництва до п’яти Іл-76 на рік. Завод, що належить ОАК, зараз будує варіант заправника Іл-78 М-90А на додаток до військово-транспортного варіанту МД-90А. Він також надає послуги з технічного обслуговування наявних в росії Ан-124, а також бере участь у виробництві літака Іркут МС-21.