13.03.23 

ImageВ одному з авіаційних гарнізонів, що знаходиться на Житомирщині, відбулось нагородження захисників неба України.

Командир Повітряного командування "Центр" генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня дружині та батькам загиблого льотчика підполковника Павла Бабича.

Також генерал нагородив цілу низку воїнів-авіаторів заохочувальними відомчими відзнаками і грамотами. Разом із командиром повітряного командування участь у церемонії нагородження взяв і заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський.

Підполковник Павло Бабич командував авіаційною ескадрильєю у бригаді тактичної авіації. Син військовослужбовця, він виріс у цьому авіаційному гарнізоні, з дитинства мріяв про небо, тож після середньої школи закінчив Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, а згодом – Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Неодноразово відзначився з початком широкомасштабної російської агресії проти України. У перший її день, 24 лютого, успішно вивів винищувальну авіаційну ескадрилью з-під ракетного удару по аеродрому. Мужньо захищав українське небо від ворога. 21 серпня 2022 року підполковник Павло Бабич не повернувся з польоту – загинув під час виконання бойового завдання.

Фото – телеграм-канал Житомирської ОВА 

Джерело armyinform