15.03.23 

ImageСтартував продаж колекційного книжного видання "Antonov Collectibles: Маленькі історії великої авіації"

"Antonov Collectibles: Маленькі історії великої авіації" – книга, яка за допомогою рідкісних фотодокументів розповідає про становлення сучасної української авіаційної промисловості, про розвиток і здобутки унікальної школи Конструкторського бюро О.К. Антонова з розробки крилатих машин.

Це видання розкриває деякі сюжети з минулого кількох поколінь творців літаків легендарної авіаційної марки "АН". Кадри 1950-80-х років з архівів ДП «Антонов» мають не лише історичну, а й особливу естетичну цінність. Ретельно відібрані, технічно відновлені й супроводжені історичними начерками, віднині ці зображення представлені на сторінках книги, яка пропонується вашій увазі.

"Ми підготували розповіді про 19 історичних сюжетів та додали до них 340 фотографій, 295 з яких публікуються вперше. Книга не є хронологічним описом усієї історії конструкторського бюро О.К. Антонова, але подає біографію підприємства через живі, щирі і людяні яскраві епізоди, які розповідають про те хто, як і за яких умов докладав свого таланту, сміливості та праці до формування бренду “Антонов” таким, яким ми знаємо його сьогодні", – розповідає Антон Довбуш, автор книги, керівник історико-архівного підрозділу ДП "Антонов". 

Видання книги "Antonov Collectibles: Маленькі історії великої авіації" є складовою частиною програми ANTONOV COLLECTIBLES, яка спрямована на збереження, реставрацію та популяризацію науково-технічної та культурної спадщини конструкторського бюро О.К. Антонова шляхом використання унікальних архівно-музейних фондів підприємства у видавничій, виставковій, освітній та медійній сферах.

Інформацію в книзі подано кількома мовами, в тому числі українською та англійською.