20.03.23 

ImageВидання Janes опублікувало матеріал в якому йдеться про те, що Україна насправді отримала чотири штурмовики Су-25 від Північної Македонії, і що таку інформацію підтвердила очільниця оборонного відомства Славянка Петровська 14 березня.

Про це пише видання Defense Express.

Iнформація, що Північна Македонія мала передати для ПС ЗСУ чотири літаки Су-25, які були куплені в України у 2001 році, а вже у 2004 – виведені з експлуатації,  Нагадаємо з’явилася в ЗМІ ще в серпні 2022 року. Але тоді в міністерстві оборони Північної Македонії таку інформацію і не підтверджували, і не спростовували.

Судячи з повідомлення, передані Су-25, ймовірніше, підуть на запчастини. Водночас загалом у міноборони Північної Македонії відзначили перелік вже переданого Україні озброєння, який складається з "піхотної зброї та боєприпасів, артилерійської техніки, ОБТ, літаків "Сухого", систем протитанкового та зенітного озброєння, а також обладнання та боєприпасів для використання військовою авіацією".

Крім того, відзначається також й таке – що 14 березня було погоджено новий пакет оборонної допомоги для України, водночас його деталі наразі не розголошуються. Македонські ЗМІ також говорять про те, що наразі країна розглядає можливість посилення ЗСУ гелікоптерами, йдеться про 12 одиниць Мі-24.