29.03.23 

Image29 березня суд продовжив термін перебування під арештом в СІЗО колишнього голови "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють в держзраді, ще на 60 днів.

"Сьогодні Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора і продовжив строк тримання під вартою колишнього президента корпорації "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва на 60 діб - тобто, до 27 травня", - йдеться в матеріалі видання "Схеми". 

Офіс генпрокурора обґрунтував необхідність продовження слідства у зв'язку з новими обвинуваченнями та підозри у перешкоджанні законній діяльності Збройним Силам України. 

В офіційній версії слідства йдеться про те, що Богуслаєв у квітні 2022 року блокував передачу гелікоптера Мі-2-МСБ-1 представникам Головного управління розвідки України та надавав підлеглим вказівки сховати деталі й експлуатаційну документацію, без яких використовувати цей гелікоптер було б неможливо.

"Сам В’ячеслав Богуслаєв всі обвинувачення заперечує. Під час судового засідання він заявив, що до нього особисто ніхто з військових з таким запитом не звертався, а зняття деталей пояснив звичайним робочим процесом", - розповідають журналісти із зали суду.

Раніш повідомлялось, що екс-президенту АТ "Мотор Січ" повідомлено про нову підозру. У ході розслідувнння встановлено, що на початку повномасштабної війни, у квітні 2022 року, коли українські військові звернулися щодо оплатної передачі в користування гелікоптерів Мі-2, експрезидент надавав вказівки співробітникам підприємства приховати документи на гелікоптери.