28.04.23 

ImageКолишнім посадовцям ДП "Обслуговування повітряного руху України" (Украерорух), через дії яких держава зазнала збитків у 160 млн гривень, висунули підозри за ч.2 ст. 364 КК.

Про це повідомляє  НАБУ.

За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник та заступник директора ДП, проігнорувавши наказ очільника "Украероруху" і застереження Мінінфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ "Платинум Банк" (Кауфмана-Грановського).

Вони також не вивели кошти ДП з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи.

Нагадаємо. Ще в 2018 році у затвердженому Рахунковою палатою України 28 серпня звіті за підсумками аудиту діяльності "Украероруху" відзначався високий ризик незворотності розміщених на рахунках у ПАТ "Платінум Банк" коштів підприємства на суму 404,1 млн. грн. Аудит також виявив необґрунтовані витрати ДП на суму 397 млн. грн., з яких 225,9 тис. грн. становлять премії та матеріальна винагорода Д.Бабейчуку (на той час керівник "Украероруху"), виплачені з порушенням вимог законодавства.