15.05.23 

ImageУкраїнські льотчики влітку почнуть проходити курс навчання за британською програмою.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

"Цього літа ми розпочнемо початковий етап базового навчання для українських пілотів. Це дозволить адаптувати програму, яку використовують британські пілоти, щоб надати українцям навички пілотування для використання нового типу літака. Ця підготовка йде пліч-о-пліч із зусиллями Сполученого Королівства щодо співпраці з іншими країнами щодо забезпечення літаків F-16 – винищувачів, які вибирає Україна," - сказав Ріші Сунак.

У лютому прем’єр-міністр оголосив, що Сполучене Королівство розробить нову навчальну програму для українських пілотів, щоб підтримати їхні зусилля зі створення нових українських Повітряних сил на літаках F-16 за стандартом НАТО.

Окрім того прем’єр-міністр повідомив про надання Сполученим Королівством сотень ракет протиповітряної оборони та додаткових безпілотних літальних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників дальньої дії з дальністю понад 200 км. Вони будуть доставлені протягом найближчих місяців, оскільки Україна готується посилити свій опір російському вторгненню, яке триває.

Раніш повідомлялось, що українські льотчики продемонстрували чудовий рівень знань і умінь під час оцінювання навичок у США, за оцінками іноземних інструкторів, на їхню підготовку може знадобитись набагато менше часу, ніж вважали раніше.