18.05.23 

ImageАвіакомпанія "Авіалінії Антонова" перевезла супутник, створений компанією Maxar, з федерального аеродрому Моффет, Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, США, на посадковий комплекс NASA Shuttlesl у Тітусвіллі, штат Флорида, для запуску американською аерокосмічною компанією SpaceX.

Про це повідомила пресслужба  компанії.

"Через характер вантажу. Ан-124-100 - єдиний літак, який може перевозити розмір і вагу (приблизно 36 000 кг) контейнера для космічних перевезень. Крім того, Ан-124-100 не потребує спеціального наземного допоміжного обладнання для завантаження та розвантаження вантажу", – сказала Вірджинія Гонсалес (Ллойд), директор з глобальної логістики та управління складським господарством Maxar.

Intelsat IS-40e забезпечить покриття Північної Америки для клієнтів комерційної авіації, морського судноплавства, наземної мобільності та мереж, а його додаткове корисне навантаження, інструмент NASA під назвою Tropospheric Emissions: Monitoring of Pollution (TEMPO), спостерігатиме за забрудненням повітря по всій Північній Америці.

"Ми дякуємо нашим клієнтам за довіру до Авіакомпанії "Антонов" у виконанні цієї важливої ??місії. Команда "Антонова" готова до подальших операцій по всьому світу та гарантує безперебійне транспортування цінних вантажів", – зазначила Ірина Кияниця, комерційний директор "Авіаліній Антонова".