03.06.23 

ImageВ Північній операційній зоні проведено низку навчань екіпажів бойових вертольотів Мі-24 та військово-транспортних вертольотів Мі-8 із бойовою стрільбою.

Про це повідомив Відділ зв'язків з громадськістю Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

Навчання проводились задля підтримання бойового вишколу, під керівництвом командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За словами командувача, пілоти відпрацьовують ті завдання, які їм необхідні в реальній бойовій ситуації, готуються за відповідними льотними вправами й одночасно набувають певного досвіду.

– Левова частка вертолітників, які зараз беруть участь у тренуваннях нещодавно повернулися з виконання бойових завдань на сході нашої держави. Свій багаторічний та безцінний бойовий досвід, який отримали там, сьогодні вони передають молодим льотчикам, – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як повідомив командувач, протягом кількох днів разом тренувалися і група бойового управління, і льотчики, і інженерно-технічний склад, тому що єдина робота єдиної команди – це запорука успішного виконання бойових завдань. 

– Зокрема, фахівці інженерно-авіаційної служби проводять чимало різних видів підготовок згідно з регламентом технічної експлуатації авіаційної техніки. Зважаючи кількість польотів та складність виконання завдань, велике навантаження та відповідальність покладається саме на техніків, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, особовий склад вертолітного підрозділу дуже мотивований, готовий до виконання завдань і продовжує свою підготовку задля того, щоб бити ворога з повітря.