16.06.23 

Image"Літакова коаліція" сформована — Данія та Нідерланди забезпечать підготовку наших пілотів на винищувачах F-16

Про це під час візиту до штаб-квартири НАТО в Брюсселі повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

"Це лише перший крок. Зовсім скоро ми побачимо й інші країни, які доєднаються до коаліції. До липня буде готова програма, яка передбачатиме послідовний план підготовки наших військових", — зазначив Міністр оборони.

У рамках засідання у форматі "Рамштайн", окрім "літакової коаліції", було обговорено питання ППО, боєприпасів, артилерії.

"Сьогодні понад 50 країн стоять пліч-о-пліч з Україною в цій неспровокованій війні, розпочатій росією. Я дякую Ллойду Остіну за його лідерство, а також дякую всім нашим друзям і партнерам за непохитну підтримку", — наголосив Міністр оборони України.

Окрім того, відбулася надважлива зустріч Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони — врешті від 2016 року вдалося розблокувати цей формат співпраці.

"Зовсім скоро він зміниться на "Рада Україна-НАТО", що передбачатиме набагато більш розширені права та можливості України", — сказав Олексій Резніков.

Наостанок, Міністр оборони України повідомив про створення ІТ-коаліції, в якій візьмуть участь Естонія та Люксембург, котрі надаватимуть свою підтримку у сфері ІТ та кіберзахисту.

Джерело armyinform