02.07.23 

ImageМорська авіація з перших днів широкомасштабної російської агресії бере участь у бойових діях разом з усіма Силами оборони України.

Про це командувач українського флоту віцеадмірал Олексій Неїжпапа розповів в інтерв’ю, присвяченому Дню Військово-Морських Сил Збройних Сил України, 

- І почалося це із застосування «Байрактарів», котрі працювали і над суходолом Херсонської та Миколаївської областей, і над морем. На їхньому рахунку знищення декількох патрульних катерів типу "Раптор" і навіть вертоліт, який підбили наші авіатори під час його приземлення на острові Зміїний, коли той намагався доправити туди ворожий десант, — розповів Олексій Неїжпапа.

Також він відзначив вертолітну ескадрилью, що призначена для підтримки морської піхоти.

- Окрім цього, сьогодні ми маємо деяке поповнення. Наприклад, ми дістали від наших партнерів вертольоти Sea King. І наші льотчики дуже швидко опанували цю техніку. До речі, у складі ВМС України це перші вертольоти не радянського виробництва. Тому коли питають, як швидко наші льотчики можуть опанувати західні зразки, — ось вам приклад: льотчики морської авіації зробили це дуже швидко. І я вважаю, що і решта льотчиків із Повітряних Сил також швидко опанують літальні апарати наших партнерів та надалі їх вдало застосовуватимуть, — наголосив командувач ВМС ЗСУ.

Джерело АрміяInform