05.07.23 

ImageПовітряні сили ЗСУ привітали Сполучені Штати з 4 Липня, розписавши бомби JDAM-ER і протирадіолокаційні ракети HARM.

Фото з привітаннями опублікував командувач Повітряних сил Микола Олещук, пише "Мілітарний".

"Від імені колективу Повітряних сил Збройних Сил України маю честь привітати американський народ з цією найважливішою датою в історії Сполучених Штатів Америки", – йдеться в повідомленні.

Військові опублікували фото високоточних бомб JDAM-ER з вітальними написами. Це фактично перше фото цих бомб на озброєнні України.

"Я дякую народу та уряду Сполучених Штатів Америки за підтримку України в цей складний і доленосний для всього світу час. Наші воїни успішно використовують американську зброю для захисту українського народу від російського повітряного терору, наші пілоти щодня завдають авіаударів", – сказав Олещук.

Він додав, що бомби вже "досягли своїх цілей" і що для порятунку життя наших захисників та громадян Україні потрібні F-16.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) – це комплект спеціального обладнання для некерованих бомб, що перетворює їх на “розумні”, керовані боєприпаси.

Комплект складається з керованого оперення та системи інерційного керування в парі з GPS-приймачем. Дальність польоту бомби від точки скидання складає 28 кілометрів, можливе кругове відхилення – 11 метрів.

Image