05.07.23 

ImageГрузинська авіакомпанія Georgian Airways, що перебуває під санкціями України, запускає для росіян транзитні рейси з Москви до Ніцци через Тбілісі.

Про це пише "Грузия Online" з посиланням на повідомлення перевізника. Транзитний рейс до Лазурового узбережжя з однією пересадкою почне курсувати з 5 липня. Рейси з годинною пересадкою в Тбілісі літатимуть до Франції двічі на тиждень – у середу і суботу.

Georgian Airways, яка з травня виконує щоденні рейси до Росії, додасть на частоту Тбілісі-Москва-Тбілісі ще три рейси на тиждень. 

Авіакомпанія не анонрсувала це в соцмережах, проте на сайті почала продавати квитки на додаткові рейси, які виконуватимуться по понеділках, четвергах та неділях. 

Крім цього, кількість рейсів з 7 до 14 на тиждень між столицями РФ та Грузії збільшила російська авіакомпанія "Азимут".

Таким чином, частота польотів між Москвою та Тбілісі збільшується до 24 рейсів на тиждень.

Раніш про те, що Georgian Airways запускає для росіян транзитні рейси через Тбілісі до Європи, повідомив засновник авіакомпанії Тамаз Гаїашвілі.

Польоти планувалось проводити у п'ять міст: Відень, Ларнаку, Мілан, Париж і Салоніки. 

"Подивимось, як піде ця справа. Але думаємо, що буде достатній попит цих маршрутах. Через Тбілісі буде зручніше та швидше, ніж на інших напрямках", — зазначив Гаїашвілі.

За його словами, у Georgian Airways очікують, що пасажирський потік між Росією та Грузією поступово відновиться.

Росія припинила авіасполучення з Грузією у серпні 2019 року. Це сталося після того, як у Тбілісі спалахнули масові протести. Демонстранти були незадоволені тим, що під час відкриття засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я у парламенті Грузії депутат від КПРФ Сергій Гаврилов сів у крісло спікера.

З 15 травня Путін зняв заборону, тоді ж Росія скасувала візовий режим для громадян Грузії. Грузинська влада видала дозвіл на польоти "Азимуту" та Red Wings, Росія — Georgian Airways.