19.07.23 

ImageКомпанія Draken International розпочала набір інструкторів винищувачів F-16 для навчання українських льотчиків у Румунії.

В оголошенні про прийом на роботу компанія зазначає, що військові інструктори працюватимуть на військовій базі Борча-Фетешті, повідомляє Мілітарний .

Для центру підготовки льотчиків компанія також наймає інші категорії персоналу, зокрема техніків, електриків та інших фахівців з авіоніки.

Кандидати повинні мати не менше 5 років досвіду роботи, пов’язаного з літаками F-16, а ті, хто буде найнятий, пробудуть у Румунії від 3 до 19 місяців.

Проте спочатку льотчики українських Повітряних Сил розпочнуть навчання на літаках F-16 в Данії на авіабазі Скрідструп.

Про це повідомив віцепрезидент із міжнародних зв’язків американської компанії Lockheed Martin Рей Пізеллі.

За словами Пізеллі, українські льотчики почнуть тренування на F-16 у серпні цього року. Зазначається, що у Румунії навчання розпочнуться лише наприкінці 2024 року.

Спочатку навчання складатиметься з тестування та відбору українських кадрів, уроків мови, а згодом передбачена теоретична та практична підготовка.

Мета програми полягає в тому, щоб українські пілоти отримали базові навички для польотів й обслуговування літаків F-16.

Нагадаємо, компанія Draken International має контракт з урядом США на виконання ролі умовного противника в навчаннях Повітряних сил і Військово-морського флоту. Також компанія займається підготовкою льотчиків на бойових літаках.