20.07.23 

ImageБельгійську компанію Cargo Air Solutions, яка раніше володіла 49% акцій, виключили зі складу акціонерів. Офіційні зміни у реєстрі акціонерів набули чинності учора, 19 липня, увечері.

"Наше підприємство з учорашнього дня єдиний акціонер німецької дочірньої компанії Antonov Logistic Salis. Відтепер усі дивіденди від діяльності Antonov Logistic Salis надходитимуть на рахунки ДП "Антонов". Поставлена крапка у цьому процесі, це перемога для нас!", – розповів в.о. генерального директора ДП "Антонов" Євген Гаврилов.

Справа ДП "Антонов" і Cargo Air Solutions розглядалась у німецьких судах, у тому числі – у Вищому земельному суді Дрездена. У судовому порядку довели факт підробки протоколу зборів акціонерів. Це і стало підставою для виключення Cargo Air Solutions зі списку акціонерів компанії.

"Ми виправили помилку колишнього керівництва ДП "Антонов", дії якого дозволили продаж акцій невідомій компанії, яку створили менш ніж за місяць до купівлі акцій. Про цей факт писали у медіа ще у 2021 році. У червні 2023 року ДП «Антонов» на зборах акціонерів компанії прийняв рішення про виключення Cargo Air Solutions зі списку акціонерів. Останній спробував заблокувати це рішення у судах. Проте злагоджена робота команди юристів державного підприємства забезпечила відхилення заяви Cargo Air Solutions як у місцевому, так і у Вищому земельному суді Дрездена. 19 липня 2023 року офіційно зареєстрований новий реєстр акціонерів. З цього моменту ДП "Антонов" є єдиним акціонером компанії Antonov Logistic Salis з часткою в розмірі 100% акцій", – додала директорка з правових питань та корпоратизації ДП "Антонов" Ольга Абрамова.

Antonov Logistic Salis – компанія, яка створена для обслуговування вантажних авіаперевезень за програмою країн НАТО. Перший контракт за цією програмою підписали у 2019 році на три роки. Торік у червні його дію продовжили до кінця 2026 року. 

ДП "Антонов" здійснює авіаперевезення для країн НАТО та ЄС для екстреного доставлення вантажів у кризових ситуаціях. Можуть використовуватися два літаки Ан-124-100 "Руслан". Вони мають бути у режимі stand-by в аеропорту Лейпциг (Німеччина), а за додатковим викликом ДП "Антонов" надає ще три літаки.