25.07.23 

ImageУ Туреччині відкрилася міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF`23: серед експонентів є підприємства України

У турецькому Стамбулі відкрилася 16-та міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF`23. Протягом чотирьох днів у 14-ти павільйонах загальною площею понад 120 тис. м² зразки своєї продукції представлятимуть близько тисячі підприємств із 34 країн. Про рівень уваги до цього оборонного форуму свідчить той факт, що в його роботі зголосилися взяти участь близько 400 делегацій, в які входять міністри та керівники ВПК-напрямків країн світу. Неодмінним гостем усіх попередніх подібних експозиційних заходів був і президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган.

З-поміж учасників IDEF`23 — доволі значна делегація представників українських підприємств військово-промислового комплексу. Як розповів в ексклюзивному коментарі кореспонденту АрміяInform генеральний директор конструкторсько-виробничого підприємства «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас, який є одним з учасників виставки у Стамбулі, вітчизняні зброярі представляють власну продукцію на об’єднаному стенді Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI).

«Учасниками нашого стенду є UkrSpecSystems, „Українська Бронетехніка“, UkrTac, „Системний електронний експорт“, „Авіасервіс“, КЗВВ. Ми вже запланували низку важливих переговорів з постачальниками комплектуючих та міжнародними партнерами, які допомагають Україні наближати перемогу», — зазначив Владислав Бельбас.

За його словами, завданням міжнародної кооперації NAUDI в межах нинішнього експозиційного форуму є продовження роботи в напрямах спільної розробки військової техніки, постачання компонентів, впровадження нових принципів ефективного управління та світового досвіду.

Окрім того, сама присутність українських виробників на подібних важливих міжнародних збройних форумах — це можливість заявити про те, що Україна та її ВПК попри війну залишаються серйозним конкурентним гравцем на профільному ринку.

Сама присутність українських виробників на подібних важливих міжнародних збройних форумах — це можливість заявити про те, що Україна та її ВПК попри війну залишаються серйозним конкурентним гравцем на профільному ринку.

«Цього разу на об’єднаному стенді представлено і продукцію підприємства АТ «Українська оборонна промисловість» — ДП «ДержККБ „Луч“. NAUDI пишається співпрацею з державним сектором ВПК у виробництві відомих у всьому світі комплексів „Нептун“ та „Вільха“», — додав директор ТОВ «Українська Бронетехніка».

За словами Владислава Бельбаса, наша оборонка в умовах війни не тільки відновилася, але й досить стрімко розвивається, долаючи виклики військового часу та орієнтуючись на наявну потребу нашої армії. Але цього недостатньо. Тому пошук нових партнерів, налагодження коопераційних зв’язків — це те, що може дати додатковий поштовх для ВПК. І ми повинні використовувати всі можливості та засоби для розвитку українського виробництва та для посилення нашої обороноздатності.

Як повідомляють організатори міжнародної стамбульської виставки IDEF`23, протягом 2-го та 3-го робочих днів експосалону відбудуться профільні дискусійній панелі та презентації нових зразків зброї та техніки. На полях роботи зброярської ярмарки вже заплановані акти підписання закупівельних контрактів.

Нагадаємо, що  IDEF належить до десятки найбільших світових виставок оборонної промисловості та є однією з найбільш значущих виставок озброєнь у Європі. Профілі виставки IDEF: військове обладнання для сухопутних військ, ВМС, ВПС, технології захисту, космічні технології, бортові системи, гелікоптери, судна, електронне обладнання, системи безпеки, обладнання і системи транспортування та логістики.

Джерело armyinform