27.07.23 

ImageЗа цей час управління набуло спроможностей та успішно виконує всі покладені на них завдання.

Головне управління державної авіації України — уповноважений орган Міністерства оборони України з питань регулювання діяльності державної авіації України, що належить до органів військового управління, юрисдикція якого поширюється на всю територію України.

З нагоди відзначення 10-річчя військової установи перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк вручив особовому складу відзнаки Міністерства оборони України, а також вогнепальну зброю.

— Кожен структурний підрозділ апарату Міністерства оборони України виконує важливу функцію. Так і Головне управління державної авіації України якісно виконує усі покладені на нього завдання. За 10 років існування управління проробило колосальну роботу. Зокрема, це по суті авангард нашої співпраці з країнами НАТО у сфері авіації. Ми зараз виходимо на ті стандарти, де з нами вже працюють на рівних, — зазначив Олександр Павлюк.

У свою чергу начальник Головного управління державної авіації України Андрій Телегін розповів про діяльність та здобутки ГУДАУ за час існування цієї військової установи, згадавши як усе, власне, починалося.

— На початку управління здійснило аудит нормативно-правової бази з питань діяльності державної авіації та провело аналіз на відповідність її вимогам воєнного комплексу та досвіду провідних країн світу. Проведено роботу із суб’єктами авіаційної діяльності та створено базу щодо кількості та стану повітряних суден, аеродромної мережі, інфраструктури аеродромів та авіаційного персоналу державної авіації, — зазначив Андрій Телегін.

Логічним підсумком проведеної роботи стало напрацювання та впровадження в галузь державної авіації 125 нормативно-правових актів за період роботи. Також він відзначив важливий внесок ГУДАУ в організацію та контроль функціонування системи управління безпекою державної авіації, здійснення контролю за дотриманням законодавства у галузі державної авіації, вжиття заходів у разі виявлення факту його порушення, а також узагальнення практики застосування законодавства з питань регулювання діяльності державної авіації та використання повітряного простору.

Джерело armyinform