28.07.23 

ImageУ Повітряних силах прокоментували можливість відновлення польотів цивільної авіації.

На час дії воєнного стану повноцінна робота цивільної авіації навряд чи можлива. Про це в ефірі "Єдиних новин" зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи інформацію про можливість відновлення польотів цивільної авіації, зокрема, польотів Ryanair.

“Тут важко зрозуміти, як можна у стані війни взагалі проводити польоти. Бачте, ми мали зерновий коридор, з якого Росія вийшла одноосібно - вони що з Росією будуть домовлятися, щоб та не обстрілювала гуманітарні авіаційні коридори? Сьогодні всі аеродроми, які є в Україні (у нас десятки різних аеродромів різного призначення), є оперативними. У нас війна, у нас воєнний стан, і ви бачите, що долітає усюди, в будь-якій точці країни можуть з'явитись ракети, ворожі дрони. Скільки летить “Кинжал”, ми всі теж знаємо. І думаю, це дійсно приємно, що навіть попри таку ситуацію є бажаючі прийти на український авіаційний ринок. Ми велика держава, нам потрібне авіаційне сполучення не лише з іншими країнами, але й усередині країни”, - наголосив Ігнат.

Він зазначив, що у цьому контексті виникають питання щодо страхування бортів і пасажирів у країні, що воює.

На думку Ігната, допоки триває війна, сподіватись на відновлення роботи цивільної авіації навряд чи можна.

“У нас дуже велика територія, ракети летять звідусіль і різних типів, противник потужний, має технологічну зброю. Звісно, дуже хочеться, щоб запрацювала авіація, але у нас перекритий повітряний простір над Україною, і думаю, ще не скоро його відкриють”, - підсумував Ігнат.

Нагадаємо, авіакомпанія Ryanair представила основний інвестиційний план відновлення української авіаційної галузі обсягом три мільярди доларів США. Інвестиційний план включає базування до 30 нових літаків Boeing 737 MAX вартістю понад три мільярди доларів у трьох основних аеропортах України. Таким чином, українські громадяни зможуть мати доступ до найнижчих цін на авіаквитки в Європі.

План також передбачає повернення до України авіакомпанії за низькими тарифами протягом восьми тижнів після відновлення повітряного простору. Це дасть змогу виконувати 600 рейсів щотижня з головних аеропортів України. Загалом протягом перших 12 місяців після повернення Ryanair готова запропонувати понад п'ять мільйонів місць до та з України і в межах країни.

Джерело  ukrinform