01.08.23 

ImageНаціональне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) ініціювало передачу ТОВ "Вінницький авіаційний завод" в управління державі.

В агентстві розповіли, що активи передаватимуться за особливою процедурою, яка передбачає у максимально оперативні строки переходу активу під контроль одного з підприємств українського оборонно-промислового комплексу.

Відповідне рішення про передачу ТОВ «ВіАЗ» державному підприємству узгоджене під час наради за участі Олени Думи та Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко.

"В умовах війни неможливе будь-яке інше рішення, окрім як передача таких активів державній оборонній промисловості", – розповіла Голова АРМА Олена Дума.

"Вінницький авіаційний завод" має сертифікацію на виконання капітального ремонту і модернізацію двигунів для вертольотів Ми-2 та Ми-2МСБ-В.

Раніше активами на це підприємство володів В’ячеслав Богуслаєв, якого затримали в Україні у жовтні минулого року.

Ще у 2011 році компанія "Мотор Січ" виявляла бажання взяти в управління "Вінницький авіаційний завод" і налагодити на ньому випуск авіаційних моторів. В червні 2019 року Фонд державного майна України включив до переліку малої приватизації "Вінницький авіаційний завод".

Окрім робіт з гелікоптерами Ми-2, "Вінницькому авіаційному заводу" також доручали ремонті роботи над літаками Ан-2 Збройних Сил України.

У 2021 році підприємство активно отримувало договори на послуги з технічного обслуговування авіаційних двигунів.

Джерело Мілітарний