01.08.23 

ImageПоштова служба Royal Mail оголосила про запуск проекту з доставки відправлень електричними безпілотниками на шотландських островах.

Проект, який реалізовано у співпраці з компанією Skyports Drone Services, вважається першим у своєму роді у Великій Британії, який можна здійснювати на постійній основі відповідно до існуючої нормативної бази.

Щоденна служба розподілятиме пошту між трьома островами на Оркнейських островах і фінансується Інноваційним фондом вантажних перевезень Міністерства транспорту.

Листи та посилки транспортуватимуться з офісу доставки Royal Mail у Кіркволі до Стромнесса, де Skyports Drone Services здійснюватиме доставку безпілотниками співробітникам Royal Mail на островах. Потім поштові працівники виконуватимуть свої звичайні острівні маршрути доставки.

Спочатку проект триватиме три місяці з наміром продовжити в майбутньому.

Дрон, який використовуватиметься для доставки пошти, – Speedbird Aero DLV-2 – може перевозити вагу до 6 кг.

Очікується, що проект матиме значний вплив на послуги пошти в регіоні з особливостями географії та клімату. Наприклад, поромна переправа, якою доставляється деяка пошта, часто може бути затримана або скасована через погану погоду.

Організатори проекту стверджують, що запуск служби доставки дронами скоротить час доставки для деяких громад на Оркнейських островах і покращить доступ до сільської місцевості.

Royal Mail також стверджує, що на додаток до зменьшення викидів нова служба доставки значно покращить безпеку поштових працівників, мінімізуючи ризики, з якими стикаються працівники доставки між пристанями та портами.

У 2022 році в Україні "Нова пошта" планувала разпочати доставку пошти між містами "день у день".