03.08.23 

ImageСекретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Україні не відновлять роботу цивільної авіації поки не буде 100% упевненості, що це безпечно для громадян.

"До того часу поки ми не будемо на 100% упевнені, що це безпечно для наших громадян, тих хто буде користуватися цим видом транспорту , ми навряд чи приймемо рішення" — сказав він в ефірі телемарафону.
Однак, за його словами, у деяких країнах під час війни життя не зупиняється, а все працює. 
Данілов зазначив, що, по-перше, для відновлення роботи цивільної авіації Україна має отримати F-16.
"Нам треба розуміти, що має бути закрито повністю системами ППО всі об'єкти по всіх галісадах, по яких йдуть цивільні літаки, все це має бути закрито. Ми маємо бути впевнені, що це працює", — сказав він.
Данілов не виключає, що певна кількість польотів може бути у західних областях. "Чи це може бути Київ? Треба дуже уважно дивитися, ми ж маємо божевільного сусіда", — сказав він.
22 липня виконавчий директор найбільшої європейської бюджетної авіакомпанії Майкл О’Лірі заявив, що Ryanair розглядає можливість відновлення невеликої кількості рейсів в Україну до кінця 2023 року за умови успішних переговорів Києва щодо часткового відкриття повітряного простору.
Раніше в Украерорусі казали, що не відкриватимуть повітряний простір, поки він не буде на 100% безпечним.

Джерело NV