08.08.23 

ImageУкраїнські пілоти готові розпочати навчання на літаках F-16.

Про це в ефірі "Єдиних новин" розповів речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат.

— Навіть під час останньої зустрічі з Президентом України, йому було продемонстровано сучасний тренажер, на якому наші пілоти готувались до польотів на літаках F-16, — зазначив Юрій Ігнат. — Тому десь наприкінці літа ми чекаємо початку нашого навчання на літаках F-16.

Також речник Командування Повітряних Сил відзначив гостру проблему постачання боєприпасів до систем ППО і залежність України від кількості наданих нам ракет та інших систем.

— Ви бачите, з якою інтенсивністю зараз ідуть протиповітряні бої і скільки витрачається боєприпасів, — наголосив він. — Наратив російської пропаганди наступний : "от, дивіться, Київ прикритий, а все інше беззахисне! Тому ви воюйте і вмирайте, коли керівники захищені"… Однак вище керівництво визначає, які і де об’єкти потрібно прикривати.

Також офіцер наголосив, що через певну виснаженість інтенсивність ракетних обстрілів з боку країни-терориста може бути зменшена. Та водночас росія збільшила кількість значно дешевших у виготовленні бойових дронів. І зараз, за його словами, вони налагоджують виробництво дронів за іноземними технологіями.

— Це складні цілі, тому ми потребуємо більше сучасної зброї для захисту неба. А також посилення санкцій, які унеможливлюють виготовлення технологічної зброї країною-агресором, — наголосив Юрій Ігнат.

Джерело armyinform