17.08.23 

ImageРосійські гелікоптери Ка-52, які збивають Сили оборони, містять високотехнологічні компоненти Західних держав та країн Азії.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Зокрема, чипи, мікропроцесори, інтегральні схеми, приймачі, флешпам'ять, телекомунікаційні трансформатори, трансивери, лінійні стабілізатори, мікросхеми, без яких його робота була б неможливою, оскільки Росія не здатна виготовляти такі технологічні продукти", – написав глава ОП.

За його словами, група Макфола-Єрмака вже надавала інформацію про це партнерам України, і ці дані були частково відображені у запроваджених санкційних обмеженнях.

Єрмак зазначив, що санкцій потрібно більше, тому найближчим часом буде опубліковано документ із додатковими пропозиціями.

"Санкції проти рф потрібно посилювати. Російський ВПК не повинен мати доступ до технологій. Збивати Ка-52 – це чудово. Але набагато краще – позбавити росію можливостей його виробляти", – підсумував він.

Раніш про збиття російського вертольоту Ка-52 в районі Роботине, на Запорізькому напрямку, повідомили воїни 47 окремої механізованої бригади. 

Орієнтовно о 07:40 вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону виявила ворожий «Алігатор». Один пуск з ПЗРК – ціль знищена. 

На рахунку бійців – це вже восьмий назавжди приземлений Ка-52.