25.08.23 

ImageУ рамках третього саміту Кримської платформи, що відбувся 23 серпня, авіакомпанія Ryanair підтримала Меморандум про співпрацю та партнерство і затвердила свої наміри вкласти 3 мільярдів доларів у відновлення українського ринку авіаперевезень. 

Rayanair вже довгий час підтримують нашу державу на її шляху до якнайшвидшого повернення до мирного життя. Ще у липні, під час візиту до Києва, CEO компанії Майкл О’Лірі заявляв, що Rayanair готові частково відновити польоти в Україні вже у 2023 році навіть попри війну. Протягом шести тижнів після відкриття українського неба компанія поверне свої літаки до аеропортів Києва, Одеси та Львова.

Ryanair вже мають укомплектовану команду з найнятих в Україні працівників – 60 пілотів і 80 членів екіпажу – що чекають відкриття українського ринку на базах авіакомпанії у Польщі. 

"Ми працюємо з українським урядом для того, щоб перезапустити та відбудувати українську авіацію. Та найважливіше наше завдання – допомогти возз’єднатися зі своїми друзями та сім’ями 10-12 мільйонам вимушено переміщеним українцям по всій Європі і повернути всіх охочих додому в Україну" – Майк О’Лірі у своєму зверненні до учасників третього саміту Кримської платформи.

За перший рік після повернення в Україну компанія сподівається перевезти понад 5 мільйонів пасажирів і протягом 5 років довести цю цифру до 10 мільйонів.

We Build Crimea – портал створений за ініціативи Міністерства відновлення, покликаний об’єднати представників національного та міжнародного бізнесу задля економічного відновлення українського Криму та його потенціалу.

Будь-яка українська та іноземна компанія може підписати Меморандум про співпрацю та партнерство на порталі вже зараз. Разом за майбутнє Криму.