25.09.23 

ImageОлександр Лукашенко заборонив ввозити, експлуатувати, зберігати і виготовляти дрони та авіамоделі на території Білорусі фізичним особам.

Під виключення потрапляють лише підприємці та організації, у яких є відповідний дозвіл від Департаменту з авіації Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі. Відповідний указ № 297 Лукашенко підписав 25 вересня.

"Документом встановлюється заборона для фізичних осіб на ввезення на територію Білорусі, зберігання, оборот, експлуатацію та виготовлення цивільних БЛА", - наголошується в постанові.

Image 

При цьому Лукашенко дав білорусам 6 місяців на те, щоб вони встигли продати/віддати свої БПЛА "уповноваженим" організаціям. "У частині ввезення, експлуатації та виготовлення БПЛА фізичними особами указ набирає чинності після його офіційного опублікування, а в частині зберігання і обігу - через шість місяців", - йдеться в указі.

Також в Білорусі хочуть ввести облік всіх БПЛА, які знаходяться в державі, створивши автоматизовану систему з даними, скільки і яких дронів кому належить. 

Джерело УНІАН