27.10.23 

ImageОдеського бізнесмена Бориса Кауфмана звільнили з-під варти у залі суду, йому змінили утримання під вартою на заставу у розмірі 150 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Вищого антикорупційного суду, пише видання Інтент.

Попередня сума застави складала 268 млн грн.

Як стверджує слідство, у 2011 році два відомих одеських бізнесменів Борис Кауфман та Олександр Грановський організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього вони зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ОМР), з розподілом часток 75% і 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 мільйонів гривень.

Отримання згоди депутатів ОМР на створення товариства й забезпечив тодішній міський голова Олексій Костусєв, розповівши про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту. Крім того, посадовець, за твердженням слідства, вчинив службове підроблення, що надавало підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з ОМР товариство в обхід конкурсу.

7 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одеському бізнесмену Борису Кауфману, а згодом також ще одному бізнесмену у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності - Олексію Грановському.

Також Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього міського голову Одеси Олексія Костусєва у справі заволодіння бізнесменами Борисом Кауфманом та Олександром Грановським комунального аеропорту "Одеса".