08.11.23 

ImageПам’ятні меморіали встановили на честь героїчних льотчиків 40 бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр", які загинули в битві за Київ взимку та навесні 2022 року. 

Про це повідомила Служба зв’язків з громадськістю ПК "Центр". 

Ціною власного життя військові льотчики захистили столицю від ворожої навали, коли в небі проти одного-двох українських літаків протистояло 4-5-12 бортів агресора. Але всі, як один, билися з лютим ворогом до кінця!

Герою України, полковнику В’ячеславу Єрку відкрито меморіал у селі Володимирівка на Київщині. Герою України, підполковнику Олександру Бринжалі – в селі Раковичі на Житомирщині. Герою України, підполковнику Андрію Люташину – в селі Березівка на Київщині. Герою України, капітану В’ячеславу Радіонову – в селі Мала Салтанівка на Київщині. Підполковнику Володимиру Коханському та старшому лейтенанту Роману Пасульці – в селі Блощинці на Київщині. 

На пам’ятних заходах були присутні: керівний та особовий склад ПВК «Центр», військові капелани, рідні та родичі загиблих, представники місцевої влади та громад. Памятаймо наших славних і героїчних воїнів! Адже про бойові подвиги, які здійснили наші пілоти, мають пам’ятати навіки! 

Варто відзначити, що на честь Героїв – "Привидів Києва" рік тому за ініціативою та сприяння ГО "Захисники неба" та БФ "Для моєї України" на столичному Подолі було також відкрито мурал - це графічне зображення що втілює в собі збірний образ військових льотчиків. А нині спільно з київською владою вирішується питання, щодо перейменування Повітрофлотського проспекту на честь Повітряних Сил Збройних Сил України.