28.11.23 

ImageХарківський університет Повітряних Сил наразі вже не зовсім Харківський, навчання триває на всій території України, з міркувань безпеки. Можливо, у близькій перспективі буде організовано і навчання за кордоном.

Про це розповів Речник ПС Юрій Ігнат у інтерв'ю виданню "Новинарня".

За його словами, багато людей хочуть вступити в ХНУПС. Студенти здобувають одну із найпрестижніших професій, крім того, вони розуміють, що в Повітряних силах буде новітня техніка.

Як розповів Речник, до ПС зверталися добровольці з інших країн – льотчики, ракетники, техніки, особливо на початку вторгнення. З Канади, Австралії, Бразилії. Але в основному це були транспортники.

Були і наші ветерани, які вже на пенсії; і хтось звільнився, політавши 30 років. Іноземці так і запитували: "Чим би я міг допомогти?".

"Телефонували і пілоти тих самих F-16, і інших західних літаків. Усіх, хто звертається, я направляю до наших кадрових органів. Так, це люди, які могли б долучитися, принаймні передати свій досвід і знання мови. Можливо, такий варіант і буде розглядатися, бо охочі є", - повідомив Речник ПС Юрій Ігнат.