12.12.23 

ImageГенеральний директор ДП "Міжнародний аеропорт Бориспіль" Олексій Дубревський повідомив, що про повноцінне відновлення роботи міжнародного аеропорту поки не йдеться.

Про це він розповів у Києві на підсумковій зустрічі команди Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури з головами дипломатичних місій та громадськістю, пише "Суспільне".

За його словами, сьогодні до роботи аеропорту залучені 3 тисячі 505 працівників.

"82% у простої. 10% воюють. Ми намагаємося проводити ротацію. Кожен місяць на об'єкті працює приблизно 650-700 осіб. Кожен місяць інші люди заходять і працюють. Це потрібно для того, аби зберегти їх кваліфікацію, це треба, аби вони були теплі, аби ми зберегли сертифікаційну гідність, експлуатаційну гідність", — розповів генеральний директор аеропорту "Бориспіль".

"Я розумію, що ви від мене зараз хочете почути конкретну дату. Авіація дорівнює безпеці. Коли буде за умов безпеки нуль ризиків у небі для пасажирського літака з пасажирами на борту, а також на землі, отоді й запрацює", - сказав Олексій Дубревський.

Раніше заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга заявив, що аеропорт "Бориспіль" став першим об'єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас буде першим, який відкриють щойно дозволить безпекова ситуація. Своєю чергою глава ОП Андрій Єрмак нагадав, що 03:00 годині 24 лютого 2022 року з "Борисполя" вилетів останній пасажирський літак, та висловив переконання, що невдовзі аеропорт знову відправлятиме і прийматиме повітряні судна.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" у вівторок повідомив, що отримав сертифікат відповідності Primary Award від Британського Інституту закупівель СІРS.