23.02.24 

ImageВипуск льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил 2023 року проходить підготовку у Великій Британії, щоб освоювати літаки F-16.

Про це розповів речник Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат.

"У них буде більш довгострокова дворічна програма підготовки. Навчаються там і льотчики, і штурмани, й авіаційні інженери. У вересні вони виїхали, тож рахуйте - 5 місяців там вчаться", - сказав Юрій Ігнат.

За його словами, випускники вивчають авіаційну термінологію англійською мовою, оскільки документацію на іноземну техніку українською мовою ніхто не перекладатиме.

Юрій Ігнат розповів, що після навчання випускники проходитимуть підготовку на легкомоторних літаках, а потім буде вирішене їхнє подальше перебазування на аеродроми чи навчальні центри, де є F-16.

Він додав, що курсанти Харківського університету Повітряних сил також зможуть надалі проходити підготовку і в країнах НАТО, готуватись до роботи на IRIS-T, Patriot, NASAMS та інших системах.

"Тому всі охочі можуть долучатися до харківського університету, я думаю, скоро буде виставлена програма, умови вступу до вишу, хто хоче стати професійним захисником неба - льотчиком, ППО-шником, - ласкаво просимо в наш університет", - додав Юрій Ігнат.

Джерело АрміяInform