05.03.24 

ImageУ Канаді обговорюють способи транспортування авіаційних боєприпасів CRV7 в Україну.

За словами міністра оборони Канади Білла Блера, рішення про передачу ухвалять найближчими днями, повідомляє "Мілітарний".

"Зараз ми перевіряємо, чи можна безпечно транспортувати ці боєприпаси", наголосив Блер.

Також він повідомив, що не всі з понад 83 тисяч наявних у Канади ракет цього типу справні.

"Певна їх кількість досі придатна, як і певні мотори, що йдуть разом із ними і про які мені українці минулого тижня сказали, що могли б їх використати", - зазначив глава міноборони Канади.

Авіаційні боєприпаси CRV7 розроблені у 1980-х роках і зняті Канадою з озброєння на початку 2000-х. Три роки тому уряд підписав контракт на їх поступову утилізацію.

Міністерство оборони Канади згодом повідомило, що розглядає ці ракети як частину можливого майбутнього пакета військової допомоги Україні, проте не всі ракети мають боєголовки.

CRV7 зможуть використовуватися як українськими ударними гелікоптерами, так і наземними пусковими установками для ураження російської техніки.

За оцінками України, близько 8 тисяч 70-мм ракет перебувають у нормальному стані, деякі з них досі оснащені боєголовками. Також із непридатних до експлуатації CRV7 можна зняти бойові частини для використання українськими безпілотниками.