30.03.24 

ImageУ планах авіакомпанії airBaltic на першому етапі налагодити сполучення між Україною та Ригою в Латвії, Вільнюсом в Литві, Таллінном в Естонії, як тільки повітряний простір України буде відкрито.

Про це розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" CEO аirBaltic Мартін Гаусс під час візиту в Київ.

З його словами, три балтійські країни авіакомпанія спочатку з’єднає з аеропортами "Бориспіль" та "Львів", але ще невідомо, чи будуть вони відкриті одночасно, чи тільки один з них напочатку.

Зокрема, компанія літає до 19 міст за межами країн Балтії. Переважно це столиці та великі промислові центри. Також вона має розвинутий хаб у Ризі, з якого виконуються польоти майже за 80 напрямами за межами країн Балтії. Польоти за 24 прямими напрямами виконуються з Естонії та за 15 - з Литви.

"Ми прибули до Києва, щоб сказати, що маємо чіткий план: тільки-но повітряний простір України буде відкрито, ми негайно почнемо польоти. На першому етапі будемо виконувати польоти з України до трьох країн Балтії, які у свою чергу з’єднані з багатьма містами Європи. Цього року airBaltic матиме 130 напрямів зі своїх баз в країнах Балтії. На другому етапі: за три-шість місяців після відновлення польотів плануємо базувати в Києві літаки, котрі виконуватимуть перельоти в столичні та центральні аеропорти Європи," - повідомив він.

"Міжнародні авіалінії України" були партнером компанії із спільного оперування рейсів в Україні.

"Після повернення ми, звичайно, будемо зацікавлені працювати й з іншими українськими авіаперевізниками. Загалом на сьогоднішній день маємо кодшерингові угоди з 23 партнерами – це майже всі найбільші авіаперевізники: Lufthansa, British Airways, KLM, Air France, Emirates Airlines, Turkish Airlines", - розповів Мартін Гаусс.