05.04.24 

ImageРосіяне Олег Пацуля і Василь Беседин визнали свою вину в незаконному експорті авіаційних технологій і запчастин зі США в Росію.

Про це повідомило в четвер Міністерство юстиції США.

"Двоє громадян Росії на цьому тижні визнали свою провину в змові з метою порушення закону про реформу експортного контролю, пов'язаного зі схемою придбання та незаконного експорту авіаційних технологій, що підпадають під закон, кінцевим користувачам у Росії", - йдеться в заяві відомства. Звинувачення стверджує, що Пацуля та Бесєдін провели кілька незаконних транзакцій на загальну суму понад $4,5 млн і продавали російським компаніям "чутливі" авіатехнології та деталі літаків.

За інформацією Мін'юсту, обвинувачені визнали спроби приховати незаконний експорт шляхом надання неправдивих даних про осіб клієнтів, а також зізналися у використанні підставних компаній-покупців, зареєстрованих за кордоном, для приховання доходів. Як випливає із заяви, Пацуля також визнав провину у змові з метою відмивання грошей.

Максимальне покарання за порушення законодавства про експортний контроль становить 20 років позбавлення волі. Винесення вироку Пацулі та Бесєдіну призначено на 17 червня.