28.03.22 

ImageЗ серверів авіаційного регулятора Росії стерто всі документи з 1,5 роки плюс реєстр літаків, який поспіхом формується останнім часом з вилучених у іноземних власників суден.

Про це повідомив профільний російський авіаційний Телеграм-канал "Авіаторщина", з посиланням на джерела у Росавіації, інформує Еспресо.TV

У Росавіації зруйновано всю мережу, стерто весь документообіг. Сумарно знищено приблизно 65 терабайтів даних.

"Пропав весь документообіг, електронні листи, файли на серверах, зараз триває пошук реєстру повітряних суден та авіаційного персоналу, видалено систему державних послуг. Втрачені всі вхідні та вихідні листи за 1,5 роки. Як працювати, не знаємо", — каже джерело.

За його словами, бекапів немає, оскільки гроші Мінфіном на це не виділялися.

Атака сталася через неякісне виконання договірних зобов'язань з боку підприємства ТОВ «ІнфАвіа», яке здійснює експлуатацію ІТ-інфраструктури Росавіації. Із суботи в Росавіації сидять прокуратура та ФСБ.

Сьогодні у мережу потрапив лист керівника Росавіації Олександра Нерадько, у якому підтверджено проблеми установи з електронним документообігом та рекомендовано перейти на паперовий формат:

"Російська авіавлада залишилася без інтернету і змушена перейти на паперовий документообіг, вдавшись до фельд'єгерської пошти і "Пошти Росії", - йдеться у телеграмі Нерадько.

Відзначимо, що у Росавіації уже, вочевидь, готувались до того, що в результаті санкцій дійде до такої ситуації та ще 15 березня оголосили набір на посаду архіваріуса, який і буде розкладати усі листи по поличках.

Джерело Еспресо