06.06.22 

ImageТри країни, Чорногорія, Північна Македонія та Болгарія, не дали дозвіл на політ літака із російським міністром Лавровим до Сербії.

Таке рішення зробило неможливим візит, запланований на 6-7 червня. Під час перебування у Белграді Лавров збирався зустрітися із президентом Вучичем, міністром закордонних справ Ніколою Селаковичем, спікером парламенту Івіцей Дачичем, а також із патріархом Сербської православної церкви Порфірієм.

Згодом проблему підтвердила прем’єр-міністр Сербії Ана Брнабіч. За її словами, ситуація навколо приїзду Лаврова до Белграда "надзвичайно складна" і що логістикою його поїздки займається особисто Вучич.

У відповідь преставники країни-агресора влаштували істеріку. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що "країни-учасниці ЄС та НАТО закрили повітряний простір, закрили черговий канал зв'язку". А глава Роскосмосу Дмитрій Рогозін пішов далі і погрожує європейським країнам міжконтинентальною балістичною ракетою "Сармат".

"От чим гарний "Сармат"? Він у боягузливих болгар, злопам'ятних румун і чорногорців, які здали нашу спільну історію, згоди на проліт не питатимуть. Так само, як і в інших шведів", - написав він у Twitter.