23.06.22 

ImageУ ПАРЄ одноголосно затвердили резолюцію про притягнення до відповідальності винних за збиття літака рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines.

На підставі доказів, наданих доповідачеві українськими та нідерландськими органами влади, Асамблея вважає найбільш переконливим сценарієм, що рейс MH17 був збитий ракетою "Бук", наданою проросійським збройним формуванням російською армією,

– йдеться у повідомленні на сайті  ПАРЄ.

ПАРЄ звинуватила Росію у дезінформації, оскільки російська сторона представила сфальсифіковані дані радарів, супутників та інші дані, щоб приховати правду.

Версії росіян, відповідно до яких український винищувач СУ25 або МіГ29 збив MH17, були повністю спростовані. Також спростовано версією, що причиною катастрофи стала українська ракета "Бук", яка буцімто була випущена з підконтрольної уряду території.

У резолюції Асамблея закликала Росію співпрацювати з JIT шляхом надання їй усієї запитуваної інформації. ПАРЄ просить США та НАТО надати JIT усі радіолокаційні та супутникові зображення, перехоплені комунікації та інші дані, які можуть допомогти притягнути до відповідальності всіх винних у збитті MH17.

Джерело 24tv