09.12.22 

ImageПрокуратура Нідерландів не вимагатиме від росії екстрадиції засуджених у справі MH17, але докладе всіх зусиль задля уникнення ними покарання

Прокуратура Нідерландів не вимагатиме від рф екстрадиції ексофіцера фсб, колишнього “міністра оборони днр” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала гру генштабу збройних сил рф, глави “гру днр” Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка, яких суд визнав винними у катастрофі літака рейсу MH17 та вбивстві 298 людей.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу  в Гаазі сказала речниця прокуратури Нідерландів Брехт ван де Мосдейк.

“російська федерація не видає своїх громадян, тому вимагати екстрадиції засуджених не будуть. Проте буде докладено всіх зусиль, щоб Гіркін, Дубинський і Харченко відбували покарання. Європейська мережа ENFAST для пошуку та захоплення небезпечних міжнародних втікачів займається міжнародною ідентифікацією та розшуку засуджених. Червоне повідомлення Інтерполу, на підставі якого можуть бути затримані засуджені, буде збережено. Прокуратура Нідерландів вважає, що жоден правопорушник не повинен уникнути покарання”, - сказала вона.

Нагадаємо. Суд в Гаазі визнав Сергія Дубинського (позивний "Хмурий"), Ігоря Гіркіна (позивний "Стрелков") та Леоніда Харченка (позивний "Крот") винними у збитті Боїнга рейсу MH17 на Донбасі та вбивстві 298 людей. Четвертого підозрюваного, росіянина Олега Пулатова, виправдали.